Geniet van het Leven

 

 

Op zaterdag 22 september zijn we met de 3 opstapgroepen vertrokken voor een weekend in het Don Boscohuis in Voorburg. Het thema van het weekend hebben we gekozen aan de hand van de lezing uit Prediker, die voor zondag 30 september op het rooster stond: “Geniet van het Leven”. Het Don Boscohuis hebben we voor die gelegenheid omgedoopt tot “Youth Resort Don Bosco “.

Het thema is op zondag 30 september in de dienst van 9.30 verder uitgewerkt en iedereen aanwezig heeft er van mee kunnen genieten.

 

Het nu volgende verslag is gemaakt door Lisa van der Voort. De foto’s zijn gemaakt door Nienke Timmers.

 

 

“genietende” voeten.

 

Het weekend stond dus in het teken van genieten. Ik ga jullie vertellen waarvan we nou allemaal hebben genoten.

 

We vertrokken vorige week zaterdag om 10.00. Nadat we de bedden hadden uitgekozen, gingen we geblinddoekt op onze blote voeten door de grote tuin lopen. We liepen onder andere door zand, houtskool en over een dierenvel. We kwamen erachter dat we niet altijd meer gewend zijn dingen te herkennen door alleen te voelen. Onze voeten hebben hier echt genoten, vooral van het behangerslijm.

 

 

’s Middags gingen we zelf maskertjes maken voor op onze gezichten en voeten. Hier konden we lekker bij gaan liggen. We hebben ook schilderijlijsten gemaakt. ’s Avonds maakten we, naar aanleiding van een Bijbeltekst, daar schilderijen bij. Daarin lieten we zien waar wij van genieten of van zouden moeten genieten. Deze schilderijen komen ook in de kerk te hangen. Verder hebben we die middag samen hapjes en cocktails gemaakt en dat natuurlijk ook opgegeten.

 

 

“relax!!!”

 

Schilderijlijsten maken.

 

Hapjes maken

 

 

’s Avonds hebben we genoten van de lekkere pasta en vla. Tijdens deze maaltijd liet Jan Willem ons nadenken over de Bijbeltekst en over wat genieten daar nu eigenlijk in betekende.

Daarna gaf Ineke een meditatie, waar we heel rustig van werden.

Maar het duurde niet lang of het feest barstte weer los. We hadden een bonte avond gepland. De lama’s werden nagedaan, er werd gezongen, gedanst en muziek gemaakt.

 

 

Genieten van een “brand new day”.

 

Genieten van een spookverhaal bij kaarslicht.

 

 

 

 

 

 

Voor sommigen eindigde de avond met een verhaal van Jan Willem bij kaarslicht in het tuinhuisje. Maar bij de meiden was het op de kamer nog gezellig tot een uur of 3.

 

 

Helaas werden we ’s morgens om 7 uur al gewekt met het bericht dat we moesten ochtendgymen. Toen genoten we niet echt meer. Maar echt gym was het niet, want de helft stond stil.

 

 

 

 

Na een lekker ontbijt met warme croissants, pistoletjes en eitjes hadden we een eigen dienst. Dit gebeurde in de speciaal ingerichte ruimte in de kelder van het Don Boscohuis. Jan Willem leidde deze dienst. Hier bespraken we onder andere onze schilderijen. We hebben ook gezongen en geluisterd naar de Bijbelteksten. Als laatste staken we kaarsjes aan.

 

 

Genieten van onze eigen dienst.

 

Genieten van zand, zon en zee.

 

 

Tussen al deze activiteiten door was er ook nog tijd om te doen en te laten wat je wilde. Sommigen gingen piano spelen of buiten sporten. Anderen hebben veel gekletst en gelachen.

Zondagmiddag werd het lekker weer en we gingen nog naar het strand van Scheveningen. We hebben daar geluncht en door het water gelopen. Op de terugweg had de bus helaas vertraging.

 

 

Uiteindelijk kwamen we weer om 5 uur aan bij Open Hof. Iedereen was moe, maar het was heel gezellig. En genoten hebben we zeker!!

 

 

Namens de drie opstapgroepen van Els en Frank, Centina en Ineke, Nienke en Gerard en Jan Willem.

 

De schilderijen die op het Opstapweekend gemaakt zijn hangen in de gang van Open Hof.

U kunt ze daar bewonderen en er nogmaals van genieten.

 

 

Klik hier voor de rest van de foto’s

Klik hier voor de hertaalde tekst van Prediker

Klik hier voor de tekst van het “opstapweekend lied”